1 min

Microsoft heeft cijfers over Windows Phone bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt in 71 procent van de gevallen sprake te zijn van toestellen met een beperkt werkgeheugen. Ook wordt uitgeweid over het aandeel in downloads vanuit de Windows Store.

We wisten het eigenlijk al wel langer, maar met de nieuwe cijfers van Microsoft wordt het nog maar eens duidelijk: Windows Phone doet het vooral in het lagere segment goed. Van alle Windows Phones beschikt 71 procent over "weinig werkgeheugen", zoals Microsoft het zelf verwoordt. Alle toestellen met 512MB of minder worden onder deze noemer geschaard.

De Nokia Lumia 520 (review) is volgens Microsoft het populairste toestel voor het downloaden van apps. Vorig jaar maakte Microsoft al bekend dat de Lumia 520 het bestverkopende Windows-product was.


De bevindingen zijn voornamelijk gericht op ontwikkelaars, die volgens Microsoft echt rekening moeten houden met toestellen met weinig geheugen: "aangezien 71 procent van de apparaten weinig werkgeheugen hebben, kan je de ervaring aanzienlijk verbeteren door je app te optimaliseren voor dit soort smartphones. Is dat niet mogelijk, overweeg dan een aparte versie voor smartphones met weinig werkgeheugen."

Toestellen met Windows Phone 8.1 zijn goed voor 65 procent van alle downloads van apps, het aandeel van toestellen met Windows Phone 7.8 of lager nemen nog zo’n vijf procent voor hun rekening.