2min

Het recent opgerichte Cyanogen wordt mogelijk binnenkort overgenomen door een van de bekende IT-giganten. Zowel Amazon, Microsoft, Samsung als Yahoo zouden interesse hebben om het bedrijf inclusief de populaire software CyanogenMod over te nemen.

CyanogenMod is een ROM met een aangepaste versie van Android, CyanogenMod bestaat al bijna net zolang als dat Android beschikbaar is voor smartphones. In het begin waren de ROMS erg populair bij mensen met een Android-toestel waarvoor geen updates meer verschenen vanuit de fabrikanten. CyanogenMod biedt in veel gevallen langer ondersteuning voor nieuwe Android-versies dan de fabrikanten.

Waar CyanogenMod in het begin nog veel last had van bugs en prestatieproblemen is de software in de loop der jaren flink verbeterd. Inmiddels biedt CyanogenMod veel aanpassingsmogelijkheden, maar is de software ook zeer snel en stabiel. Op de OnePlus One (review) is zelfs CyanogenMod voorgeïnstalleerd in plaats van een kale Android-versie.

Inmiddels zou het bedrijf al een bod hebben ontvangen van Amazon, Microsoft, Samsung of Yahoo. Welk bedrijf precies een bod heeft gedaan is onduidelijk, maar nu is uitgelekt dat meerdere partijen interesse hebben, ontstaat er wellicht een biedingsoorlog. Opvallend is dat Microsoft tot de bedrijven behoort die interesse zou hebben in Cyanogen, dat bedrijf heeft met Windows Phone al een Android-concurrent. Met Nokia X heeft Microsoft ook al een speciale Android-versie, maar daar wordt de stekker uitgetrokken. Het ligt dus niet voor de hand dat Microsoft het bedrijf gaan overnemen.

Mogelijk wordt binnenkort duidelijk welk bedrijf een bod heeft gedaan en wie CyanogenMod gaat overnemen, als dat inderdaad gebeurt.