1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De SmartWatch 3 werd tijdens de IFA in september door Sony gepresenteerd. Het Japanse merk komt nu tijdens de CES met een variant waarbij de plastic behuizing is ingewisseld voor metaal. Ook wordt een samenwerkingsverband met verscheidene bedrijven bekend gemaakt.

De waterdichte SmartWatch 3 is inmiddels al weer enige tijd te koop en binnenkort komt daar een nieuwe variant bij, met een metalen behuizing. Verdere specificaties blijven gelijk aan die van de normale versie. Dat betekent onder meer een scherm van 1,6 inch met 320 bij 320 pixels.

Sony heeft ervoor gezorgd dat de SmartWatch 3 ook zonder smartphone nog vrij functioneel is. Dankzij een geïntegreerde GPS-module kan je het horloge bijvoorbeeld bij het hardlopen gebruiken, ook is er ruimte voor de opslag van muziek die je dan weer via een bluetooth-headset kunt afspelen.

Tijdens CES worden ook nieuwe samenwerkingen aangekondigd. Zo krijgen alle SmartWatch 3-eigenaars vanaf deze maand de beschikking over de betaalde apps Golfshot en iFit. De Lifelog-applicatie krijgt bovendien ondersteuning voor diensten als IFTTT, Habit Monster en Withings Smart Body Analyzer.

De SmartWatch 3 zal vanaf begin 2015 te koop zijn, maar een prijs is nog onbekend.