Er zijn weer eens foto’s uitgelekt van een nieuwe nog niet aangekondigde smartphone, ditmaal zou het gaan om de Sony Xperia Z3 compact. Het zou gaan om een toestel met een scherm van 4,6 inch met een Full HD-resolutie.

Sony heeft vorig jaar de Xperia Z1 compact (review) op de markt gebracht en hoewel er begin dit jaar een Xperia Z2 verscheen, bleef de Xperia Z2 compact achterwege. Nu zijn we inmiddels bijna een jaar verder en zou de introductie van een nieuwe compact zo vreemd niet zijn.

Het grote verschil tussen de compact-smartphone van Sony en de mini’s van andere fabrikanten is dat de mini’s in de meeste gevallen worden voorzien van minder krachtige hardware. Zo is het scherm vaak kleiner maar ook van mindere kwaliteit en zijn de processoren vervangen door een goedkoper en trager model. Sony koos bij de Xperia Z1 compact voor een andere aanpak, een kleiner toestel maar wel met dezelfde krachtige specificaties. Een strategie die het waarschijnlijk bij deze Xperia Z3 compact ook gaat hanteren aangezien het beeldscherm over een Full HD-resolutie beschikt.

De Sony Xperia Z3 compact kan mogelijk de concurrentie aan gaan met de nieuwe iPhone 6, dat toestel beschikt hoogstwaarschijnlijk over een 4,7 inch scherm.