Volgens Taiwanese bronnen is Sony voornemens de Xperia Z4 in twee varianten op de markt te brengen. Daarbij zal de resolutie van het scherm verschillen en heeft men de keuze uit Full HD of Quad HD. Naar verluidt komt de Quad HD-versie alleen in de Verenigde Staten uit.

Sony’s Xperia Z4 heeft zijn gezicht tijdens de CES in Las Vegas niet laten zien, maar natuurlijk zit het toestel er wel aan te komen. Als we een Taiwanese bron van ePrice mogen geloven zal de smartwatch zelfs in twee versies worden uitgebracht waarbij de schermresolutie het verschil maakt. Er komt een versie met een Full HD-scherm (1080 bij 1920 pixels) en een Quad HD-uitvoering (1440 bij 2560 pixels).

De zin en onzin van Quad HD is op Techzine al regelmatig aan bod gekomen en als Sony inderdaad kiest voor twee varianten, is in ieder geval duidelijk dat het Japanse bedrijf niet 100 procent achter de hogere resolutie staat.

De bron rept verder nog over de mate van waterdichtheid van de Xperia Z4. Net als de HTC Desire Eye zou het toestel niet meer voorzien zijn van klepje om de USB-poort te beschermen tegen binnendringend water. Ook zou de camera aan de voorkant een upgrade hebben gekregen ten opzichte van de Xperia Z3 (review).

Naar verwachting zal de Sony Xperia Z4 tijdens het Mobile World Congress in maart worden gepresenteerd.