2min

Tijdens de persconferentie op de IFA heeft Huawei twee nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Huawei Ascend G7 en de Mate7 met schermen van respectievelijk 5,5 en 6 inch.

Ascend G7

Huawei’s Ascend G7 is uitgerust met een HD-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels, ook worden 4G-netwerken ondersteund. Hetgeen het meest in het oog springt is de metalen behuizing. Huawei zegt hierover: "in een markt die overspoeld wordt door toestellen met een plastic uiterlijk steekt de Ascend G7 er bovenuit dankzij een hoogwaardige, elegante behuizing."

Intern vindt men een Qualcomm Snapdragon 410-chipset, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en ook microSD-kaartjes worden ondersteund. Het rekenwerk wordt verricht door een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz en van stroom wordt voorzien door een 3000 mAh LiPo-accu. Huawei heeft ook drie energiezuinige modes ingebouwd, waarmee de smartphone met 10 procent van de accu nog 24 uur vooruit kan.

De camera’s hebben resoluties van 13 en 5 megapixel, beide voorzien van een groothoeklens. Het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat, Huawei legt daar versie 3.0 van de Emotion UI overheen.

Ascend Mate7

De Ascend Mate7 heeft een schermvan 6 inch, waarop een Full HD-resolutie wordt getoond. Het scherm is bovendien voorzien van een laag Gorilla Glass 3. Ook dit toestel heeft een metalen behuizing, de meest opvallende eigenschap is in dit geval echter de accucapaciteit, deze bedraagt 4100 mAh.

Een andere eigenschap die in het oog springt is de vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. Huawei meldt dat het toestel daarmee zo’n 80 procent sneller kan worden ontgrendeld dan toestellen die een oplossing gebruiken waarbij een veegbeweging benodigd is. Er kunnen vijf vingerafdrukken worden opgeslagen, die afdrukken kunnen gekoppeld worden aan verschillende gebruikersprofielen.

Huawei heeft voor de Ascend Mate7 gekozen voor een chipset van dochteronderneming HiSilicon, namelijk de Kirin 925. Dit levert acht rekenkernen op, vier sneller Cortex A15-kernen die op 1,8 GHz tikken, plus vier Cortex A7-kernen die op 1,3 GHz hun werk doen.

Verder heeft de Ascend Mate7 ondersteuning voor 4G, een werkgeheugen van 2GB, 16GB opslagruimte en ondersteuning voor microSD-kaartjes. Ook in dit geval zijn Android 4.4 KitKat en Emotion UI 3.0 aanwezig. De camera’s schieten foto’s in 13 en 5 megapixel.

Beschikbaarheid

De Huawei Ascend G7 zal nog deze maand op de markt komen in de kleuren grijs, zilver en goud en heeft een adviesprijs van 299 euro.

De Huawei Ascend Mate7 komt in de kleuren goud, zilver en zwart op de markt en heeft een adviesprijs van 499 euro. Het toestel wordt verwacht in het derde kwartaal. Ook is er een premium-versie voor 599 euro met 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen.