2min

Huawei heeft ons zojuist laten weten dat de Ascend Mate7 vanaf vandaag verkrijgbaar is in België en Nederland. Het nieuwe toestel van Huawei beschikt over een scherm van maar liefst 6 inch en is dus een echte phablet. De Ascend Mate7 heeft een adviesprijs van 499 euro, dat is niet heel goedkoop, maar Huawei heeft wel flink uitgepakt.

Met de Ascend Mate7 heeft Huawei geprobeerd om een zo goed mogelijke phablet te maken, tegen een redelijk scherpe prijs. Zo is het toestel voorzien van een vrijwel volledige aluminium behuizing, wat de bouwkwaliteit duidelijk ten goede komt. Verder heeft Huawei gekozen voor een schermdiagonaal van maar liefst 6 inch, maar door de randen rond het scherm zijn extreem dun. Daardoor is het toestel ongeveer evengroot als de iPhone 6 Plus, die het moet stellen met een 5,5 inch-scherm.

Een andere opvallende uitbreiding is de toevoeging van de vingerafdruksensor aan de achterzijde, welke onder de camera is gepositioneerd. Huawei heeft gekozen voor een sensor waar je je vinger op moet leggen, net zoals de sensor van Apple. Dit soort sensoren werken een stuk beter dan de sensoren waar je je vinger over heen moet bewegen.

Aan de binnenkant heeft Huawei gekozen voor een zeer krachtige Kirin 925-processor met maar liefst acht rekenkernen. Gecombineerd met 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit, de opslagcapaciteit is ook nog uitbreidbaar via een microSD-slot. Het toestel is verder voorzien van de laatste technologie op 4G-gebied, waardoor de theoretische maximumsnelheid op 300 Mbit/s ligt. Voor de mensen die graag foto’s maken met hun smartphone is er een 13 megapixel-camera aan de achterzijde aanwezig, voor selfies is er een 5 megapixel-camera op de voorzijde.

Het toestel is voorzien van de laatst beschikbare Android-versie, Android 4.4 KitKat en de nieuwste versie van Huawei’s Android-skin, Emotion UI 3.0.

Voor meer informatie over dit toestel verwijs ik je graag door naar onze uitgebreide review van de Huawei Ascend Mate 7.

Het toestel is vanaf vandaag beschikbaar in de kleuren moonlight silver en obsidian black, met een adviesprijs van 499 euro.