2min Devices

Google breidt Nest-producten uit met ondersteuning voor meer domotica

De producten van Nest zijn uitgebreid met ondersteuning voor nieuwe soorten domotica. Zo werken de Nest-thermostaat en brandmelder nu ook samen met diverse andere merken zoals Control 4, Creston, Dropcam, RTI en URC. Dit zorgt ervoor dat de producten van Nest nog intelligenter kunnen werken.

Nest maakt op dit moment onder meer een thermostaat en brandmelder maar is inmiddels eigendom van Google. De techgigant heeft vervolgens ook het bedrijf Dropcam overgenomen dat onder meer kleine camera’s en bewegingsdetectoren maakt. Deze producten zijn nu ook in staat om samen te werken, zo kan de thermostaat worden verhoogt zodra een Dropcam-camera detecteert dat er iemand thuis is, of kan de Dropcam de huiseigenaar op de hoogte stellen wanneer er onverwachts iemand binnenkomt. Ook kunnen de camera’s automatisch worden ingeschakeld als de rookmelder afgaat.

Er zijn allerlei slimme toepassingen mogelijk, Nest bood al ondersteuning voor diverse andere partijen waaronder de lampen van Lfix en de automatiseringsdienst IFTTT. Zo bieden de lampen van Lfix de mogelijkheid om rood te gaan flikken als de rookmelder af gaat, rood licht zorgt voor meer zicht bij rookontwikkeling. Met IFTTT kunnen situaties geprogrammeerd worden om automatisch bepaalde domotica in of uit te schakelen, IFTTT staat voor "if this then that", vrij vertaald: "als dit doe dat".

De thermostaat van Nest is sinds kort ook in Nederland te krijgen.