Samsung maakt sinds 2011 smartphones met grote schermen, de eerste mijlpaal was de originele Galaxy Note met een scherm van 5,3 inch. Apple komt pas deze maand voor het eerst met een phablet en dat wil Samsung in een commercial graag even aankaarten.

In Samsung’s belevingswereld is er maar één innovator in de technologiewereld en dat is het bedrijf zelf. Zoveel wordt duidelijk uit de commercial onder dit. Samsung claimt hierin geheel terecht de introductie van smartphones met een groot scherm.

In de video wordt besproken hoe de eerste Galaxy Note door concurrenten en de pers met aversie werd ontvangen. Een groot toestel zou onhandig zijn, er belachelijk uitzien en geen toekomst hebben. Maar nu wordt de Galaxy Note-serie juist geïmiteerd door Samsung’s concurrentie.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf licht ook nog even uit waarin de nieuwe Galaxy Note 4 excelleert ten opzichte van de iPhone 6 Plus van Apple. Zo heeft de Galaxy Note 4 een stylus en is het mogelijk om meerdere apps tegelijk op het scherm te tonen.