Google’s speciale Android silver-label voor smartphones en tablets komt mogelijk niet meer. Android Silver was bedoeld als label voor Android-producten die voldoen aan bepaalde eisen die Google zou opstellen.

Volgens The Information is Android Silver in de ijskast gezet. Mogelijk heeft het vertrek van Google-topman Nikesh Arora hiermee te maken. Volgens anonieme bronnen zou de ontwikkeling van Android Silver na zijn vertrek tot stilstand zijn gekomen.

Google zou veel moeite moeten doen om interesse te wekken bij fabrikanten, maar ook eigen werknemers geloven niet in het idee. Er zouden serieuze twijfels zijn over of Android Silver een succes zou kunnen worden als Google de plannen besluit door te zetten.

Met Android Silver zou Google bepaalde eisen aan nieuwe producten van fabrikanten stellen, zodat het predikaat van hoogwaardigheid gevoerd mag worden. Hierbij kan gedacht worden aan een Android-installatie zonder extra skin, toegevoegde apps en met snelle updates. Andere eigenschappen zouden bijvoorbeeld een waterdichte behuizing en een scherm met minimaal een bepaalde pixeldichtheid kunnen zijn.

Voor de onderkant van de markt lanceerde Google deze week een soortgelijk label: Android One.