De afgelopen maanden bestond er grote twijfel over het voortbestaan van de Nexus-productlijn van Google. Volgens Dave Burke, hoofd van de Android-afdeling en het Nexus-programma, kunnen we ook in de toekomst gewoon Nexus-producten verwachten.

Door de verhalen rondom de nog onbevestigde Android Silver-richtlijnen leek het einde van de Nexus-producten van Google nabij. Burke wil niet ingaan op de geruchten rondom Android Silver, maar zegt in een interview wel dat Google gewoon doorgaat met Nexus.

De Nexus-productlijn zou voor Google van vitaal belang zijn bij de ontwikkeling van Android. "Als we aan het werk zijn, hebben we twee soorten uitkomsten. We bouwen Nexus-apparaten en open-source code. We kunnen geen code bouwen zonder telefoon, tablet of wat we dan ook maken. Je moet kunnen zien wat en meemaken wat je maakt."

Burke ziet Nexus-producten als een statement van zuiverheid en als een kans om te laten zien hoe Android eruit hoort te zien in Google’s ogen. "Ik zie niet in waarom we daar ooit vanaf zouden stappen, dat zou niet logisch zijn."

Android Silver is volgens de geruchtenmolen een set richtlijnen waaraan fabrikanten moeten voldoen om met het predikaat te mogen pronken, vergelijkbaar met het ultrabook-label van Intel. Welke eisen Google aan fabrikanten stelt is nog onduidelijk, dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat Android niet aangepast mag worden, een toestel waterdicht moet zijn en minimaal een Full HD-scherm aan boord heeft. De eerste Android Silver-producten komen vermoedelijk in 2015.