1 min

De OnePlus One heeft een achterkant die te verwijderen is. Het doel daarvan was dat er alternatieve covers op de markt zouden komen. Door productieproblemen zal het daar echter niet meer van komen. Terloops wordt ook duidelijk gehint naar een opvolger voor de OnePlus One.

Eigenlijk hadden de StyleSwap-achterzijdes voor de OnePlus One (review) vorige maand al te koop moeten zijn, maar productieproblemen hebben roet in het eten gegooid. De problemen blijken zelfs zo gecompliceerd, dat OnePlus er maar de brui aan heeft gegeven. Een opvallende keuze voor een bedrijf dat de slagzin Never Settle hanteert.

OnePlus heeft overigens wel korte tijd een achterkant van bamboehout verkocht. Bij de eerste batch bleken er zoveel defecten te zijn, dat besloten is om geen nieuwe ladingen meer te maken. Ook is het ontwerp van de OnePlus One niet optimaal gebleken, het verwisselen is lastig en kan leiden tot schade aan de accu.

Terloops belooft OnePlus overigens een opvolger voor de One. De ervaring die is opgedaan naar aanleiding van deze problemen, zal ervoor zorgen dat een soortgelijke teleurstelling wordt voorkomen bij de "OnePlus 2". Hierbij zal OnePlus zorgen dat de accu goed beschermd is en dat het verwisselen van de StyleSwap-covers een eenvoudiger proces behelst. Het kan natuurlijk nog maanden duren voor OnePlus een tweede smartphone aankondigt.