2min Devices

‘Samsung Galaxy A5 is niet gemaakt van plastic of metaal’

Samsung heeft met de Galaxy Alpha een nieuwe richting in geslagen waarbij het niet langer vasthoudt aan een volledige plastic behuizing. Sammobile heeft nu de hand gelegd op foto’s van de Galaxy A5 die volgens hun bronnen niet gemaakt is van plastic maar ook niet van metaal. Grote vraag is waarvan dan wel.

Samsung komt binnenkort met een nieuwe Galaxy op de markt met een bijzonder strak ontwerp. Op de foto’s is te zien dat het gaat om de Samsung Galaxy A5, een toestel dat veel Samsung-liefhebbers ongetwijfeld zal aanspreken. De grote vraag is nu wat voor materiaal Samsung heeft gebruikt voor de behuizing, volgens bronnen van Sammobile gaat het niet om een metalen of plastic behuizing maar wel een materiaal dat koud aanvoelt. Het enige wat wij op de redactie kunnen bedenken is dat Samsung niet voor aluminium heeft gekozen wat eigenlijk altijd wordt gebruikt in smartphones maar voor bewerkt magnesium, dat gebruikt Microsoft ook voor de Surface-tablets. Het probleem is alleen dat magnesium ook een metaal is, maar dus niet het standaard metaal dat gebruikt wordt voor smartphones.

‘Samsung Galaxy A5 is niet gemaakt van plastic of metaal’ ‘Samsung Galaxy A5 is niet gemaakt van plastic of metaal’ ‘Samsung Galaxy A5 is niet gemaakt van plastic of metaal’

Het toestel ziet eruit als een high-end model, maar als we de specificaties mogen geloven dan valt dat aan de binnenkant wel mee. Zo beschikt het toestel over een 5 inch Super AMOLED HD- scherp, een Snapdragon 400 processor, 16GB aan opslagcapaciteit, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde, een accu met een capaciteit van 2330 mAh en de nieuwe versie van TouchWiz die ook op de Note 4 was te zien.

Wanneer Samsung dit toestel zal gaan presenteren is onduidelijk, maar aangezien het toestel nu is uitgelekt zal het ongetwijfeld niet lang gaan duren.

Bron:Sammobile