2min

Er is weer een nieuwe Samsung Galaxy smartphone online verschenen, het zou gaan om de Samsung Galaxy A3, een goedkope smartphone maar wel met een metalen rand. Sinds enige tijd maakt Samsung smartphones met een metalen rand, het toestel dat nu is uitgelekt zou een goedkoop model zijn met een scherm van 4,5 inch scherm.

Volgens de Chinese website waarop de foto’s zijn gepubliceerd van het nieuwe Samsung toestel, zou het gaan om de Galaxy A3 met typenummer SM-A300. Het toestel zou beschikken over een AMOLED-scherm van 4,5 inch met een schermresolutie van 960 x 540 pixels.

Het toestel wordt een goedkopere versie zijn van de Galaxy Alpha die Samsung eerder officieel aankondigde. Grote vraag is nog even wat het prijskaartje gaat worden van de Galaxy A3. Aan de binnenkant van het toestel zit volgens de Chinezen een Qualcomm Snapdragon 410-chip, dit is een quadcore chip met een kloksnelheid van 1,2 GHz en een Adreno 306-GPU. Verder is er 1 GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit aanwezig en beschikt het toestel over 4G-connectiviteit. Als deze specificaties kloppen lijkt de Galaxy A3 qua scherm van minder goede kwaliteit te zijn dan de Galaxy Alpha maar qua hardware wel een stukje sneller te zijn.

We gaan de Snapdragon 410-chip waarschijnlijk de komende tijd veel tegenkomen in nieuwe midrange-toestellen. In de goedkopere Android-toestellen zit nu vaak een Snapdragon 400-chip.

Er lekte vorige week ook al foto’s uit van de Samsung Galaxy A5. Het begint er langzaam op te lijken dat Samsung met de Galaxy Alpha, Galaxy A3 en Galaxy A5 een compleet nieuwe Android-serie aan het ontwikkelen is met een nieuw ontwerp waarbij de metalen rand een belangrijk onderdeel is. Al zou de Galaxy A5 niet gemaakt zijn van plastic of metaal maar een ander materiaal. Wanneer de nieuwe Galaxy A-smartphones in Europa verschijnen is nog onduidelijk.

Helaas zijn de afbeeldingen niet van zeer hoogstaande kwaliteit.