2min Devices

LG werkt aan een SmartWatch met het besturingssysteem WebOS

Het besturingssysteem WebOS dat ooit hoge ogen gooide op smartphones van Palm en daarna op tablets van HP is inmiddels in handen van LG. LG gebruikt het besturingssysteem nu voor hun nieuwe televisies, maar lijkt het besturingsysteem nu een tweede kans te geven op de mobiele markt, het bedrijf lijkt te werken aan een SmartWatch met WebOS.

Op een website voor ontwikkelaars zou LG melden maken van een software development kit (SDK) voor een WebOS SmartWatch. Inmiddels is de webpagina weer offline gehaald door LG, maar er is wel een afbeelding beschikbaar.

Voor LG zal dit mogelijk de derde SmartWatch worden, het bedrijf heeft namelijk al de G Watch en de G Watch R, laatstgenoemde gaat waarschijnlijk later deze maand of begin volgende maand in de verkoop. De G Watch en G Watch R maken echter geen gebruik van WebOS maar van Google’s Android Wear.

De markt voor wearables staat nog in de kinderschoenen en er is dus nog geen mobiel besturingssysteem dat de overhand heeft. Wellicht is dat de reden dat Samsung met Tizen probeert deze markt te veroveren en LG nu een poging gaat doen met WebOS. Voor ontwikkelaars betekent het in elk geval meer werk, als ze hun producten willen laten werken met alle verschillende besturingssystemen.

WebOS had ooit heel veel potentie op de mobiele markt en de fans van het besturingssysteem zullen blij zijn dat LG het nu gaat gebruiken voor een SmartWatch, maar deze groep zal ongetwijfeld hopen dat LG het ook nog eens probeert met een WebOS-smartphone.

Bron:The Verge