2min Devices

LG’s smartwatch met WebOS in video vastgelegd

Tijdens de CES is door The Verge een video van een smartwatch met WebOS gemaakt. Het horloge is ontwikkeld door LG en werd gebruikt op een stand van autofabrikant Audi vanwege de samenwerking met diens auto’s.

Gisteren meldde The Wall Street Journal dat LG begin 2016 op de markt komt met een smartwatch met WebOS en het lijkt erop dat we nu ook al een eerste glimp van het horloge en de interface kunnen zien in onderstaande video. In de video wordt door verscheidene menu’s genavigeerd en is te zien dat het horloge middels verschillende gebaren aan te sturen is.

Het WebOS-horloge is aanwezig op een stand van Audi, waar de samenwerking met een auto wordt gedemonstreerd. Met het horloge kan een zelfrijdende auto opgeroepen worden vanaf zijn parkeerplaats. Het horloge draait op de opensource-versie van WebOS en dat laat zien dat LG druk bezig is met de ontwikkeling voor kleine schermen. Momenteel wordt WebOS alleen toegepast op TV’s.

Het horloge is ook geschikt om te verbinden met datanetwerken en is voor de aanlevering van data dus niet enkel afhankelijk van Bluetooth en WiFi. Ook zijn er ingebouwde applicaties voor onder andere het bellen van telefoonnummers, het beantwoorden van tekstberichten, luisteren van muziek en inkijken van de agenda.

Bron:The Verge