1 min

iOS 8 staat volgens de laatste cijfers van Apple inmiddels op 56 procent van de toestellen. Daarmee is het aandeel van de nieuwste versie van iOS vier procent gestegen ten opzichte van twee weken geleden.

De adoptie van iOS 8 (review) verloopt trager dan bij eerdere iOS-versies het geval was. Het lijkt erop dat veel gebruikers nog afzien van een update, hoewel van grote problemen inmiddels geen sprake meer is. iOS 8 kampte in de eerste weken met verscheidene problemen. Wel is het zo dat de installatie van het besturingssysteem veel vrije ruimte vereist. Een oplossing voor dit probleem is om de installatie via iTunes te laten verlopen.

De laatste keer dat Apple cijfers bekendmaakte was eind oktober, toen stond iOS 8 op 52 procent van de apparaten. We zijn inmiddels twee weken verder en het aandeel is vier procent gegroeid naar 56 procent. Daarmee is de groei ongeveer stabiel, drie weken ervoor bedroeg het aandeel 47 procent. Inmiddels is iOS 8 bijna twee maanden beschikbaar.

De adoptiecijfers zijn voor Apple’s standaarden niet schokkend goed. Kijken we echter naar concurrent Android, dan doet Apple het nog steeds uitmuntend. Android 4.4 KitKat, inmiddels dertien maanden geleden uitgebracht, is volgens de meest recente cijfers op 30,2 procent van de toestellen the vinden. Bijna tweederde van de gebruikers zit bovendien op een Android-versie van meer dan twee jaar oud.