1 min

In de afgelopen twee weken is het aandeel van iOS 8 onder de iOS-apparaten met slechts één procent gegroeid. Waar iOS 8 twee weken terug nog op 68 procent van de toestellen stond, is dat volgens Apple nu 69 procent geworden.

Apple heeft bekendgemaakt dat op 19 januari 69 procent van de iOS-gebruikers op de nieuwste versie van het besturingssysteem zitten. iOS 7 behoudt momenteel nog een aandeel van 28 procent en de overige drie procent is voor apparaten met een oudere versie van het besturingssysteem.

In vergelijking met eerdere versies van iOS kampt Apple bij iOS 8 (review) met een redelijk trage adoptie. iOS 8 brengt verscheidene nieuwe functies, zoals HealthKit, Apple Pay en applicaties die onderling kunnen communiceren. Een deel van de gebruikers loopt er echter nog niet warm voor en houdt de boot af. Vergeleken met twee weken geleden groeide het aandeel met slechts één procent.

iOS 8 doet het in vergelijking met andere mobiele besturingssystemen overigens absoluut niet slecht. Android 5.0 Lollipop (review) werd in november uitgebracht en staat volgens de laatste cijfers nog op minder dan 0,1 procent van de apparaten. Android 4.4 KitKat dateert van oktober 2013 en is momenteel het grootst, maar heeft een aandeel van 39 procent. Over Windows Phone worden geen officiële cijfers bekendgemaakt.