1 min

HTC heeft de introductie van zijn eerste wearable uitgesteld tot eind dit jaar. De fabrikant heeft meer tijd nodig en is zijn strategie op het gebied van wearables aan het herzien. Later dit jaar zal de HTC Grip, zoals de eerste wearable van HTC heet, op de markt komen samen met enkele andere wearables van het merk.

De Taiwanese fabrikant komt later dit jaar met een compleet portfolio aan wearables. Deze zullen allemaal gericht zijn op gezondheid en fitness. Om hoeveel producten het gaat en wat de verschillen zijn is nog niet duidelijk. HTC werkt samen met Under Armour om te producten te ontwikkelen en ook het fitnessnetwerk UA Record is een partner van HTC.

De HTC Grip werd begin maart gepresenteerd op de Mobile World Congress tegelijk met de HTC One M9 (review), waarschijnlijk presenteert HTC rond de IFA opnieuw een aantal wearables. Of we de wearables van HTC dit jaar in Nederland en België kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Het zou zomaar kunnen dat HTC van start gaat in een beperkt aantal landen.