1 min

Google heeft de Android- en iOS-applicatie voor de Chromecast een update gegeven, waardoor gebruikers van beide platformen achtergronden kunnen instellen. Door de update voor iOS wordt het gat met Android ook wat kleiner.

Het is al even geleden beloofden nu is de mogelijkheid er ook werkelijk: een achtergrond instellen voor de Chromecast-interface. Er kan gekozen worden uit een stream van foto’s die uit accounts op Google+ worden geplukt, maar ook kunst uit musea en satellietbeelden van de aarde of de ruimte behoren tot de mogelijkheden.

In iOS is het naast het instellen van de achtergrond tevens mogelijk om informatie over het lokale weer te tonen, alsook het laatste nieuws. Android-gebruikers hadden deze functionaliteit al langer. Gebruikers kunnen zelf aanpassingen maken in het type nieuws dat wordt weergegeven door de Chromecast.

De Chromecast-app iOS is gratis te downloaden, voor het gebruik is een Chromecast benodigd. Android-gebruikers zullen de update vanzelf binnenkrijgen als ze een Chromecast op hun toestel hebben aangesloten.