De meeste telecomproviders zijn nog druk bezig met de uitrol van 4G en 4G+, maar de ontwikkeling staat nooit stil. Samsung werkt al aan een opvolger en meldt dat het nog in ontwikkeling zijnde 5G-netwerk 30 keer zo snel is als 4G-netwerken.

Samsung’s 5G-netwerk heeft in een test een maximale downloadsnelheid van 940 MB/s behaald. Ook werd gekeken hoe hoog de snelheid is wanneer de ontvanger in beweging is. Bij een constante snelheid van 100 kilometer per uur bedroeg de gemiddelde snelheid 150 MB/s.

Voor het 5G-netwerk maakt Samsung gebruik van een zeer hoge frequentie. De 28GHz-band die Samsung benut wordt vooralsnog niet benut omdat deze een laag bereik biedt. Samsung lost dit probleem op door eigen technologie op basis van zeer kleine golffrequentiebanden te ontwerpen.

Eerder deze week presenteerde Samsung ook een nieuwe WiFi-technologie. Met 802.11ad kunnen gebruikers vijfvoudige snelheden behalen. Samsung denkt deze WiFi-techniek al op relatief korte termijn aan te kunnen bieden, maar op 5G moet nog enkele jaren gewacht worden. Samsung’s voorstel voor een 5G-standaard moet bijvoorbeeld nog goedgekeurd worden.