1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Zuid-Koreaanse Samsung is momenteel bezig met de ontwikkeling van 802.11ad. Dit is een nieuwe WiFi-standaard die op papier vijfmaal zo snel als huidige technieken zal zijn.

Voor de nieuwe connectie maakt Samsung gebruik van de 60GHz-frequentie. Momenteel worden voornamelijk 2,4 en 5GHz gebruikt. Samsung’s frequentie is dus veel hoger en dat brengt wel wat nadelen met zich mee, zoals een veel kleiner bereik. Om dat probleem weg te werken maakt Samsung gebruik van alternatieve antennes.

Volgens Samsung heeft 802.11ad als voordeel dat interferentie van andere netwerken en apparaten geen nadelig effect heeft op de snelheid van het netwerk. De maximale snelheid zou op 575 MB per seconde liggen, huidige technieken voor consumenten bieden op papier een snelheid van 108 MB/s. Door interferentie ligt de snelheid van huidige techniek in de praktijk echter veel lager, waardoor Samsung een tienvoudige snelheidsverhoging claimt.

Samsung heeft zichzelf voorgenomen om 802.11ad al snel in nieuwe apparaten te integreren. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan smartphones en tablets, maar ook allerlei huishoudelijke apparaten die onder Internet of Things vallen.