1 min

Google zal op 3 november beginnen met de verspreiding van Android 5.0 Lollipop naar de Google Nexus 7 en Nexus 10. Vermoedelijk wordt de definitieve versie van het besturingssysteem later vandaag naar ontwikkelaars en fabrikanten verspreid. Dit blijkt uit een melding van twee betrouwbare bronnen van Android Police.

De update naar Android 5.0 Lollipop wordt in eerste instantie enkel vrijgegeven voor de WiFi-versie van de Google Nexus 7 uit 2012 en 2013 en de Nexus 10. Later in november zullen de Nexus 4 en Nexus 5 volgen, alsook de 4G-versie van de Nexus 7. De update wordt in eerste instantie aan een klein deel van de gebruikers beschikbaar gesteld, zodat eventuele onopgemerkte fouten gesignaleerd kunnen worden. De verspreiding van die fouten blijft dan binnen de perken.

De onlangs gepresenteerde Google Nexus 6 en Nexus 9 zijn al vanuit de fabriek voorzien van de nieuwste Android-versie. Later vandaag wordt de SDK van Android 5.0 Lollipop vermoedelijk vrijgegeven. Daardoor kunnen ontwikkelaars alvast controleren of hun applicaties compatibel zijn met de nieuwe Android-versie.

HTC, Motorola en Sony kondigden eerder deze week al aan welke toestellen in ieder geval een update naar de nieuwste Android-versie zullen krijgen.