1 min Devices

Google publiceert images Android 5.0 Lollipop voor Nexus-toestellen

Heb je een recent Nexus-apparaat en kan je niet meer wachten totdat de update vanzelf gevonden wordt? Dan heb je vandaag geluk: Google heeft de images van het nieuwe besturingssysteem online gezet en dus kan je de update zelf uitvoeren.

De images voor de Google Nexus 5 (review) en Nexus 7 (review) zijn online te vinden en kunnen handmatig op de toestellen geplaatst worden. Volgens verschillende eigenaars van de Nexus 5 en Nexus 7 wordt de over-the-air-update inmiddels ook verspreid, maar dat kunnen wij met behulp van de apparaten aanwezig op de redactie op dit moment niet bevestigen.

Opmerkelijk is dat voor de Google Nexus 4 geen image is verschenen. Google heeft aangegeven dat ook deze smartphone een update naar Android 5.0 Lollipop zal ontvangen, maar het is onduidelijk wanneer dit zal gebeuren. Ook de eigenaars van Nexus 7-varianten met een mobiele dataverbinding moeten nog geduld hebben.

Android 5.0 Lollipop brengt een vernieuwde interface, ontworpen aan de hand van Google’s Material Design-principe. Ook worden tal van nieuwe functies ingevoerd. Binnenkort publiceert Techzine een uitgebreid overzicht van de grootste update voor Google’s mobiele besturingssysteem tot op heden.

Bron:Google Developers