1 min

Google heeft besloten om de modulaire smartphone en de modules van Project Ara zelf aan de consument te gaan verkopen. Het bedrijf lijkt de retail (winkels) daarmee buitenspel te gaan zetten. Het bedrijf wil een Play Store achtige app ontwikkelen waarmee de smartphone en de modules kunnen worden aangeschaft.

Paul Eremenko van Google heeft in een interview laten weten dat Google een app ontwikkelt waarmee modules voor de modulaire smartphone gekocht kunnen worden. Deze app zou veel weg hebben van de huidige Play Store, zo kan je naast de modules en de prijs ook reviews, beoordelingen en aanbevelingen vinden van de modules.

Doordat Google de verkoop van de modules zelf gaat doen wordt de retail grotendeels buitenspel gezet. Google heeft in het verleden al bewezen dat het weinig respect heeft voor de retail en verkoopt zoveel mogelijk producten zelf via de eigen webshops. Voor de Nexus-toestellen wordt wel vaak het netwerk van de partner die het toestel heeft gefabriceerd ingezet. De vraag is dus of de bedrijven die straks modules gaan ontwikkelen voor de modulaire smartphone vrij zijn om de modules zelf te verkopen aan de retail of gebonden zijn aan de winkel van Google.

Hoe succesvol de modulaire smartphone gaat zijn is op dit moment moeilijk te bepalen, Google werkt inmiddels geruime tijd aan het product en de kans is groot dat de eerste modellen in 2015 in de verkoop gaan.