Apple heeft een update over de adoptie van iOS 8 gegeven. De laatste update was niet bepaald rooskleurig, inmiddels lijkt er weer wat meer schot in de zaak te zitten: 52 procent van het totaal is inmiddels overgestapt op een versie van iOS 8.

De lancering van iOS 8 (review) ging gepaard met de nodige problemen. Apple moest de lancering van apps met HealthKit-ondersteuning uitstellen door een bug, gebruikers meldden problemen met WiFi en de accuduur en iOS 8.0.1 draaide uit op een groot fiasco omdat de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) gedeeltelijk onbruikbaar werden. Sinds iOS 8.0.2 en iOS 8.1 lijkt de lucht echter geklaard.

De adoptie van een nieuwe versie van iOS verloopt doorgaans zeer vlot, maar door alle problemen hielden veel mensen de boot nog even af. Apple kon in eerste instantie al na enkele dagen melden dat iOS 8 op 46 procent van de apparaten draait, twee weken later was daar slechts één procent bij gekomen.

Nu de problemen grotendeels achter de rug zijn, neemt de groei weer wat toe. Inmiddels zit 52 procent van de gebruikers op iOS 8 of hoger. Dat is vijf procent meer dan drie weken terug. Verder zit nog 43 procent op iOS 7, nog eens vijf procent zit op een oudere versie en is mogelijk ook niet in staat om nog te updaten.

iOS 8 draait op de iPad 2, iPhone 4S en iPod touch vijfde generatie en alle nieuwere producten.