1 min

Vooralsnog heeft Apple niets meer vermeld dan dat de Apple Watch ‘begin 2015’ in de winkels zal belanden. Het lijkt er nu op dat er wat meer duidelijkheid is gekomen en dat de smartwatch tot de lente op zich laat wachten.

De Apple Watch wordt volgens 9to5Mac in de lente uitgebracht. De website baseert zich op het transcript van een videoboodschap van Angela Ahrendts, de hoofdverantwoordelijke voor Apple’s retailkanaal. Ahrendts meldt in de video dat eerst de feestdagen voor de boeg zijn, dan het Chinese nieuwjaar (19 februari) en vervolgens zal de Apple Watch uitgebracht worden. Daarmee lijkt een lancering in de lente (maart tot juni) op de kaarten te staan.

9to5Mac meldt tevens dat Apple’s CEO Tim Cook heeft aangegeven dat bezoekers van de Apple Stores de mogelijkheid krijgen om de Apple Watch om de pols te doen. Vooralsnog was het horloge steeds weggestopt in vitrines of vast aan de display.

De Apple Watch wordt in twee formaten uitgebracht, de behuizing is ook in verschillende materialen en uitvoeringen beschikbaar. De polsbandjes zijn verwisselbaar. Dankzij deze opties is de Apple Watch in veel opzichten naar smaak aan te passen. Het horloge beschikt over een vierkant touchscreen, maar kan ook bestuurd worden middels een draaiknop op de zijkant van de kast.