2min

Volgens de nieuwe cijfers van Google is Android 4.4 KitKat nu op meer dan 30 procent van de apparaten met Google’s mobiele besturingssysteem te vinden. In vergelijking met de cijfers uit september is een indrukwekkende stijging van 5,7 procent waar te nemen. Het aantal apparaten met een verouderde versie is eveneens indrukwekkend te noemen, maar helaas niet op een goede manier.

Google publiceert doorgaans maandelijks een update over de adoptiecijfers van Android. Ditmaal heeft er een maand tussen gezeten, de laatste cijfers dateren van september. Daardoor zijn de verschuivingen wat groter dan normaliter het geval is. De cijfers worden verzameld op basis van apparaten die Google Play bezoeken, systemen met Android 2.1 of lager vallen daardoor buiten de boot, maar daarmee is niet gezegd dat ze niet meer gebruikt worden.


Android 4.4 KitKat was in de afgelopen periode het enige besturingssysteem dat het marktaandeel zag toenemen. In vergelijking met de laatste cijfers was er een stijging van 5,7 procent naar een totaal van 30,2 procent. De verschillende versies van Jelly Bean zijn gezamenlijk nog goed voor 50,9 procent en KitKat heeft dus nog wat inhaalwerk te verrichten.

Google is begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop, de komende maanden zal interessant worden hoe snel het nieuwe besturingssysteem in gebruik wordt genomen. Veel fabrikanten hebben al updates beloofd.

Tweederde op verouderde Android-versie

Bij Techzine zijn we van mening dat een Android-versie ouder dan twee jaar als verouderd gezien mag worden. Momenteel vallen alleen Android 4.3 Jelly Bean, Android 4.4 KitKat en Android 5.0 Lollipop binnen de gestelde periode. Daarmee blijkt dat 62,5 procent van de gebruikers op een verouderde versie van Android zitten.