2min

Uit de nieuwste maandelijkse cijfers van Google blijkt dat Android 4.4 KitKat inmiddels op 39 procent van alle Androids draait. Android 5.0 Lollipop, de nieuwste versie van het besturingssysteem, is echter nog onzichtbaar. Ook zit 54,4 procent van de gebruikers op een Android-versie die al meer dan twee jaar oud is.

Google presenteert vrijwel elke maand cijfers over de adoptie van verschillende versies van Android en baseert zich daarbij op bezoekers van de Play Store. Een maand geleden mocht de zoekgigant voor Android 4.4 KitKat nog een aandeel van 33,9 procent noteren en nu staat het percentage op 39,1. Vergeleken met de cijfers van vorige maand stijgt het aandeel met 5,2 procent.


Android 2.3 Gingerbread, lange tijd de grootste aandeelhouder, zakt in een maand tijd bijvoorbeeld met 1,3 procent weg. Ook alle andere versies van Android hebben de afgelopen maand aan aandeel moeten inleveren.

Van Android 5.0 Lollipop (review) is helaas nog geen spoor te bekennen in Google’s cijfers. Dat betekent dat het aandeel nog onder de 0,1 procent ligt. Ter vergelijk: Apple bracht iOS 8 (review) in september uit en mag volgens de laatste cijfers een aandeel van 68 procent voor dat besturingssysteem noteren.

54,4% van gebruikers op een verouderde Android-versie

Bij Techzine zijn we van mening dat een Android-versie die meer dan twee jaar geleden uit is gebracht verouderd is. Alle apparaten met Android 4.2 Jelly Bean en ouder vallen onder die noemer en daarmee ligt het percentage van apparaten met een verouderd besturingssysteem op een schrikbarende 54,4 procent.