2min Devices

‘Samsung gaat terug naar de basis met Galaxy S6’

Nu Samsung voor zover bekend alle high-end smartphones van 2014 uit de doeken heeft gedaan, kunnen we ons vizier op 2015 richten. Volgens SamMobile gaat Samsung terug naar de basis met het ontwikkelproces van de Galaxy S6 terug naar de basis.

Samsung heeft met de Galaxy S5 (review) niet zo’n groot succes gekend als voorheen, vermoedelijk voldeed de verkoop van het vlaggenschip ook niet aan de verwachtingen. Samsung moest vorige maand bekendmaken dat de winst met 60 procent is ingezakt. De winst vanuit de mobiele tak zakte met 74 procent. Dat is natuurlijk niet geheel op de Galaxy S5 af te schuiven, maar een tegenvallende verkoop heeft wel zijn weerslag op de financiële prestaties.

In 2015 moet Samsung met iets aantrekkelijks op de proppen komen en daarom is het Zuid-Koreaanse bedrijf met de ontwikkeling van de Galaxy S6 terug naar de basis gegaan. De Galaxy S6 wordt met een nieuwe visie in het achterhoofd ontwikkeld.

Op dit moment kunnen we nog geen specificaties of functies onthullen, maar wel is duidelijk dat Samsung de codenaam Project Zero hanteert. Ook daarmee wordt duidelijk dat een nieuwe start wordt gemaakt, de Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy S5 en Galaxy Note 4 werden bijvoorbeeld respectievelijk Project J, H, K en T gedoopt.

Bron:SamMobile