2min

Op de Indiase website Zumba, waar inkomende pakketzendingen worden bijgehouden is een pakketje voorbij gekomen met de naam Project Zero, wat naar verluidt de codenaam is voor de Galaxy S6. Het pakketje is afkomstig uit Zuid-Korea en gaat naar India om testen te doen. Daarmee lijkt Samsung al in een vergevorderd stadium te zijn met de Galaxy S6.

De grote vraag is natuurlijk wanneer de Galaxy S6 nu precies op de markt gaat komen. Normaliter lanceert Samsung zijn vlaggenschip met een tussenpozen van een jaar. Wat zou betekenen dat de Galaxy S6 op of rond het Mobile World Congress wordt gepresenteerd, het MWC vind dit jaar plaats in de eerste week van maart. Een lancering zou dan volgen in april. Er zijn echter geruchten die beweren dat Samsung de lancering naar voren haalt vanwege het matige succes van de Galaxy S5, wat zou betekenen dat het bedrijf de Galaxy S6 op de Consumer Electronics Show in Las Vegas presenteert. De CES is echter al over drie weken in de eerste week van januari.

Dat het toestel of een prototype nu mogelijk al in India is kan beide theorieën ondersteunen. Qua specificaties gaan we er vanuit dat Samsung net als bij de Galaxy Note 4 zal kiezen voor een Quad HD-scherm, dit scherm zal echter wel kleiner zijn dan van de Note. Waarschijnlijk tussen de 5 en 5,5 inch. De behuizing is hoogstwaarschijnlijk voor een groot deel gemaakt van metaal, aangezien het bedrijf deze stap recent heeft gezet bij meer toestellen. Aan de binnenkant zal Samsung hoogstwaarschijnlijk kiezen voor de nieuwe 64bit Qualcomm Snapdragon 810 processor.

Samsung heeft de laatste tijd flinke klappen opgelopen op de smartphone-markt, mede doordat de Galaxy S5 een minder groot succes is geworden en veel Chinese fabrikanten de concurrentie stevig hebben opgevoerd. De verwachting is dan ook dat Samsung stevig terug zal komen in 2015 met een veel stevigere line-up aan smartphones.