2min Devices

‘Samsung komt ook met gebogen variant van Galaxy S6’

Net als bij de Galaxy Note 4 komt Samsung bij de Galaxy S6 met een gebogen variant, meldt SamMobile. De website meldt ook dat Samsung gewoon vasthoudt aan de huidige benaming, waardoor we volgend jaar dus de Galaxy S6 zien verschijnen.

Project Zero, zoals de Galaxy S6 intern bekend zou staan, wordt volgens eerdere geruchten volledig opnieuw ontworpen. In het verleden gebruikte Samsung vaak een ander toestel als uitgangspunt, bijvoorbeeld de vorige Galaxy S. Ditmaal zou ervoor zijn gekozen om met een frisse blik aan de slag te gaan.

Naast de Galaxy S6 moet Samsung volgens SamMobile ook met een gebogen variant op de proppen komen. We zagen al eerder een gebogen variant van de Galaxy Note 4 (review), de Galaxy Note Edge zal ook in Nederland worden uitgebracht. Of de buiging in het scherm van de Galaxy S6 Edge, zoals het apparaat wellicht heet, vergelijkbaar is met die van de Galaxy Note Edge, moeten we nog afwachten. Bij dat toestel loopt het scherm door op de rechterzijde van het apparaat.

De Galaxy S6 wordt volgens het geruchtencircuit uitgerust met een Quad HD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 810-chipset, een 16 of 20 megapixel-camera en de keuze uit 32, 64 of 128GB opslagruimte. Ook zou Samsung werken aan een zuinige chip van Broadcom, die de informatie vanuit allerlei sensoren voor de rekening zal nemen. Het opslaggeheugen zou bovendien een stuk sneller zijn dankzij nieuwe technieken.

Dat Samsung vasthoudt aan de Galaxy S-naamgeving is overigens weinig verrassend. Het betreft immers een sterke naam die bij veel consumenten bekend is.

Bron:SamMobile