2min

Met de Disney Movies Anywhere-app wordt het mogelijk om films van Walt Disney op Android-apparaten te bekijken, het was al langer mogelijk om dit via iOS te doen. Aangeschafte films zijn op beide platformen beschikbaar, maar de dienst is in onze regio nog niet beschikbaar.

De deal is echter op verschillende manieren baanbrekend: Apple heeft een dikke vinger in de pap bij Walt Disney en had de overeenkomst dus kunnen voorkomen, ook is het ongebruikelijk dat de films op verschillende platforms beschikbaar komen.

Met Disney Movies Anywhere is het mogelijk om films van Walt Disney, Pixar en Marvel te bekijken. Voor gebruikers van Apple’s platform iOS is het al langer mogelijk om hun iTunes-account te koppelen zodat alle aangeschafte content in de app verschijnt.

Gebruikers van Android kunnen de app vanaf vandaag ook downloaden vanuit Google Play en films vanuit diezelfde dienst downloaden. De films zullen dan echter niet alleen op hun Android-apparaat beschikbaar zijn, maar op alle diensten met de Disney Movies Anywhere-app. Door de Google Play-account te koppelen krijgt men ook een gratis exemplaar van Wreck-It Ralph.

Dat de films op allerlei platforms beschikbaar zijn is een doorbraak, voorheen was het zo dat een film aangeschaft via iTunes niet zomaar te bekijken is op een Android-apparaat. Datzelfde geldt voor een film uit Google Play, die kan je niet zomaar op je iOS-apparaat plaatsen. Dat is niet zo zeer een maatregel vanuit de filmindustrie, maar vanuit technologiebedrijven die klanten op deze manier willen binden.

Andere grote filmmaatschappijen proberen overigens op eigen houtje een dienst te maken waarbij films op verschillende platformen beschikbaar komen. Dit project loopt al jarenlang en heeft vooralsnog niet veel opgeleverd: zowel Apple als Google is niet aangesloten bij Ultraviolet, zoals het project heet.