Microsoft heeft vandaag aan Techzine laten weten dat de Lumia 535 per direct beschikbaar is gekomen in Nederland en België. Het nieuwe budget toestel van Microsoft heeft een prijs gekregen van 119 euro inclusief BTW, maar zal ongetwijfeld snel goedkoper worden aangeboden door de diverse webwinkels.

De Microsoft Lumia 535 beschikt over een scherm van 5 inch met een qHD-schermresolutie van 960 x 540 pixels, daarnaast beschikt het scherm over een beschermingslaag van Corning met Gorilla Glass 3. Aan de binnenkant heeft Microsoft gekozen voor een quad-core Snapdragon 200 processor van Qualcomm. Dit is dezelfde chip als in de Lumia 530 aanwezig is. Daarnaast heeft Microsoft gekozen voor 1GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 8GB, daarmee zijn zowel het werkgeheugen als de opslagcapaciteit verdubbeld ten opzichte van de Lumia 530. De opslagcapaciteit kan indien nodig ook nog worden uitgebreid via een microSD-kaartje.

Ook beschikt de Lumia 535 over twee camera’s van elk 5 megapixel. Een camera bevindt zich aan de achterzijde en de andere aan de voorzijde. De camera aan de achterkant wordt geflankeerd door een LED-flitser terwijl de front-camera is voorzien van een groothoeklens zodat je makkelijker selfies kan maken.

Dit alles maakt de Lumia 535 net even een interessanter toestel dan de bestaande Lumia 530. Microsoft tracht met de Lumia 535 wederom een toestel op de markt te brengen met een hele scherpe prijs/kwaliteit verhouding.