Volgens SamMobile zal de Samsung Galaxy Note Edge binnenkort in Nederland worden uitgebracht. Samsung heeft zelf vooralsnog niets bevestigd, een tipgever van de website heeft echter een lijst met landen waarin het toestel verwacht mag worden doorgegeven.

Samsung zal de SM-N915FY, de Europese variant van het toestel, op 12 december uitbrengen in Denemarken. Daarna zullen ook Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zwitserland en Scandinavië volgen. Over een eventuele lancering in België wordt niets vermeld.

De Samsung Galaxy Note Edge is een bijzonder smartphone omdat het scherm niet alleen de voorkant beslaat, maar ook doorloopt op de rechterzijkant. Dat biedt extra functionaliteit zoals de weergave van notificaties of extra knoppen voor de interface.

Samsung kan het gebogen scherm echter nog maar in relatief kleine aantallen produceren en brengt de smartphone daarom ook in beperkte oplage uit. Het toestel zou een adviesprijs van 899 euro krijgen, honderd euro meer dan de Galaxy Note 4 (review).

De herkomst van de informatie van SamMobile is niet erg specifiek. Doorgaans is de website echter goed geïnformeerd en daarom hechten we zeker waarde aan de informatie.