Volgens de laatste geruchten gaat Samsung aankomende zomer weer een nieuwe Galaxy Note introduceren, de Galaxy Note 6. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou echter maar één versie willen maken en de keuze die nu gemaakt moet worden is wel of geen Edge-variant.

De Samsung Galaxy Note-serie is de afgelopen jaren erg succesvol geweest maar sinds Samsung vorig jaar het nieuwe ontwerp heeft geïntroduceerd is het gaan tornen aan het succes. Zo koos het bedrijf ervoor om de Galaxy Note 5 niet in Europa uit te brengen, in plaats daarvan kregen we de Galaxy S6 Edge+ (review). Een hele mond vol en enorm makkelijk te verwarren met de Galaxy S6 Edge.

Iets waar we op Techzine vanaf het begin af aan al kritiek op hebben gehad en uiteindelijk kregen we gelijk. We hebben na de introductie van de Galaxy S6 Edge+ eigenlijk niets meer gehoord van Samsung over het toestel, wat vaak een teken is dat het succes beperkt is gebleven. Samsung pakt daarom weer terug naar de oude strategie en brengt de Note 6 weer gewoon in Europa uit. De fans van de Note-serie kunnen deze zomer dus weer gewoon een nieuwe Note kopen.

Het enige vraagteken wat nog open staat is of Samsung de Note 6 gaat voorzien van een Edge-scherm of gewoon van een recht scherm. Daar zal de komende tijd een beslissing in genomen moeten worden. De Note 6 wordt waarschijnlijk begin september geïntroduceerd op de IFA in Berlijn.