Google heeft Android 5.0 Lollipop pas net beschikbaar gemaakt voor alle Nexus-toestellen, de fabrikanten moeten nu allemaal nog volgen met de nodige updates, maar er is alweer een nieuwe versie van Android opgedoken tijdens een presentatie voor ontwikkelaars in Antwerpen.

De nieuwe versie van Lollipop die is opgedoken is Android Lollipop MR1, een zogenaamde maintenance release, waarbij fouten in het besturingssysteem worden opgelost. De nieuwe versie kwam aan het licht tijdens de ontwikkelaarsconferentie Devoxx die momenteel in Antwerpen wordt gehouden. Daar hielden twee Android-ontwikkelaars, Romain Guy en Chet Haase, een presentatie met een Nexus 5 en daarop stond Android Lollipop MR1 geïnstalleerd.

Gezien Android 5.0 weer een flinke update is van het Android-besturingssysteem is het logisch dat er nog enkele versies zullen volgen waarin bugs worden opgelost en er nog zaken worden verbeterd. De vraag is alleen voor welk versienummer Google zal kiezen, het bedrijf kan kiezen voor Android 5.1 maar ook voor Android 5.0.1. De naam blijft in elk geval gelijk, Android Lollipop, we verwachten Android M op zijn vroegst pas volgend jaar zomer te zien.