2min

Google heeft aangegeven dat het nog steeds vertrouwen heeft in de Google Glass-bril. Gisteren werd door Reuters aangegeven dat veel ontwikkelaars de ondersteuning voor de bril hebben laten vallen, maar volgens Google wordt een verkeerd beeld geschetst.

In een reactie op het bericht van Reuters laat een woordvoerster van Google weten dat het bedrijf hard blijft werken aan de bril. De woordvoerster ontkent niet dat de genoemde ontwikkelaars apps voor Google Glass in de ijskast hebben gezet, tevens wordt niet tegengesproken dat Google-oprichter Sergey Brin is gestopt met het dragen van de bril. Toch blijft het bedrijf zich volgens Anna Richardson White inzetten voor de bril en augmented reality in het algemeen.

Of Google Glass in zijn huidige vorm ooit echt op de markt wordt gezet blijft onduidelijk, maar Google blijft geloven in de werkzaamheden die het verzet voor Google Glass: "We zijn net zo toegewijd aan Glass als voorheen," zegt Richardson White van Google. De woordvoerster roemt ontwikkelaars juist om hun inzet en maakte duidelijk dat Google dankzij hen onlangs de honderdste app aan de Glassware-winkel heeft kunnen toevoegen.

Toch blijft het onduidelijk wat Google van plan is met de bril. In eerste instantie werd bekendgemaakt dat Glass in 2013 op de markt zou komen, wat werd verschoven naar 2014, maar ook die lancering lijkt Google niet te halen. De woordvoerster houdt het op "wanneer we er klaar voor zijn". Voor ontwikkelaars is die onzekerheid en het gebrek aan communicatie in het algemeen een reden om het vertrouwen in de bril in te dammen. Tijdens Google I/O werd Google Glass zelfs volledig buiten beschouwing gelaten.

Google investeerde onlangs wel miljoenen dollars in Magic Leap, een bedrijf dat zich bezighoudt met augmented reality. De kans is aanwezig dat deze investering te maken heeft met Google Glass. Ook worden kleine processoren logischerwijs steeds krachtiger en energiezuiniger, wat voor nieuwe versies van de bril goed uitkomt. Wellicht zien we Glass in de toekomst dus een overweldigende terugkeer maken.