1 min

Xiaomi is volgens sommige analistenbureau’s inmiddels de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld, maar opvallend genoeg opereert het Chinese bedrijf momenteel pas in slechts zes markten. Eerder dit jaar sprak Xiaomi het voornemen om uit te breiden uit, maar nu komt het bedrijf erop terug.

Voor het einde van 2014 zouden Xiaomi-smartphones in tien landen te koop moeten zijn. Naast de huidige markten China, de Filippijnen, India, Indonesië, Maleisië en Singapore zou Xiaomi dit jaar uitbreiden naar Brazilië, Mexico, Rusland, Turkije en Thailand. Daar komt het voorlopig niet van, doordat Xiaomi ‘kampt’ met een te hoge vraag in de landen waar het nu al actief is. Vooral in India is de vraag naar Xiaomi’s goedkope smartphones groot.

Om de productiecapaciteit te vergroten is Xiaomi volgens CEO Hugo Barra in gesprek met Foxconn. Er wordt overwogen om de productiecapaciteit in Brazilië, India of Indonesië op te schalen. Xiaomi heeft als doelstelling om binnen tien jaar ’s werelds grootste fabrikant van smartphones te worden. Daarvoor moet het bedrijf Apple en Samsung zien te passeren.