1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony heeft stiekem een crowdfundactie opgezet voor een wearable, een horloge van elektronisch papier. Het bedrijf deed dit stiekem door een andere handelsnaam te gebruiken die niet direct aan Sony is te linken. Het product heet de FES Watch van de startup Fashion Entertainments.

Eerder deze week doken er al geruchten op over een e-ink horloge van Sony, nu blijken de geruchten te kloppen. Sony heeft met de anonieme crowdfundactie genoeg bekijks getrokken om over te gaan tot het in productie nemen van het horloge. Volgens The Wall Street Journal was dat ook het doel van Sony, de animo van het product meten zonder dat de naam Sony eraan is verbonden.

Het unieke aan dit horloge is dat het uiterlijk kan worden aangepast, zowel het horloge zelf als het horlogebandje zijn volledig aan te passen, zo zijn er verschillende grijstinten en patronen te zien. In een video die bij de crowdfundactie werd geplaatst zijn ook brillen en schoenen te zien die van patroon en zelfs van kleur zijn te veranderen. Het horloge lijkt vooralsnog beperkt tot grijstinten, maar kleuren behoren mogelijk tot de toekomst.

Of we het product begin januari op de CES in levende lijven kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar de kans is redelijk groot dat Sony in de toekomst een dergelijk product zal introduceren. Eerder deze week doken er al geruchten op over een e-ink horloge van Sony.