Het Japanse merk Sony zou volgens bronnen van Bloomberg bezig zijn met het ontwerpen van een horloge dat volledig gemaakt is van e-paper. Het plan is om het horloge in 2015 op de markt te brengen.

Het is nog de vraag of Sony’s horloge de aanduiding smartwatch verdient, want volgens de geruchten zal het horloge niet specifiek op functionaliteit gericht zijn. Door het horloge volledig van e-paper te maken, zou Sony zich juist op het uiterlijk van het product richten. Zowel de polsband als de klok moeten van e-paper worden geconstrueerd, daardoor ontstaat dan weer wel een erg groot scherm.

Dankzij het grote scherm kunnen Sony en de eindgebruiker creatiever omgaan met de verschijning van het product. Niet alleen de wijzerplaat is immers aan te passen, ook de polsband kan makkelijk van uiterlijk wijzigen. Het gebruik van e-paper in horloges is overigens niet nieuw, Sony’s eigen SmartBand (te zien in de afbeelding bij dit artikel) is ook voorzien van zo’n scherm.

Het horloge is een idee van een nieuwe divisie binnen Sony, waarmee het bedrijf concepten in een vlot tempo wil omzetten tot eindproducten. Daarbij gaat het niet alleen om ideeën van binnen het bedrijf, deze afdeling mag ook concepten van externe partijen tot werkelijkheid proberen te maken.