1 min

Tags in dit artikel

, ,

Lenovo heeft de derde generatie van de Moto E aangekondigd. De nieuwe Motorola Moto E wordt voorzien van een HD-scherm van 5 inch en lijkt erg veel op de Moto G4 Play. Lenovo heeft nog niet alle details uit de doeken gedaan, het betreft hier een vooraankondiging.

De nieuwe Moto E wordt voorzien van een Qualcomm snapdragon 410-chipset, net als bij de Moto G4 Play het geval is, al zou het een andere variant kunnen zijn. Hoe dan ook houdt het in dat de smartphone zal beschikken over een processor met vier rekenkernen. Verder is er waarschijnlijk 2GB aan werkgeheugen aan boord.

Het scherm heeft een resolutie van 720 bij 1280 pixels en een formaat van 5 inch. Verder heeft het toestel een primaire camera die in 8 megapixel foto’s schiet, de selfie-camera heeft een resolutie van 5 megapixel. Lenovo heeft verder geopteerd voor een accu met een capaciteit van 2800 mAh.

In veel opzichten is de derde Moto E gelijk aan de Moto G4 Play, tot aan het ontwerp. De Moto E zal draaien op Android 6. Het toestel heeft 16GB opslagruimte en ondersteuning voor microSD-kaartjes. De interne hardware wordt voorzien van een waterafstotende coating, waardoor de nieuwe Moto E enigszins beschermd is tegen waterschade.

Het is nog onduidelijk wat de nieuwe Moto E in euro’s zal kosten, in het Verenigd Koninkrijk ligt de prijs op 99 pond, omgerekend ongeveer 120 euro. De Moto E wordt in september op de markt verwacht.