1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De LG G Pro 2 is eigenlijk langzaamaan toe aan een opvolger, maar mogelijk gaat deze er helemaal niet komen. Volgens het geruchtencircuit heeft het Zuid-Koreaanse LG besloten om het toestel te schrappen en zich meer te concentreren op de ontwikkeling van de G4.

De LG G Pro-serie is bedoeld als een concurrent voor Samsung’s Galaxy Note-serie, maar wist vooralsnog geen hoge ogen te gooien. De eerste G Pro werd in onze regio wel uitgebracht, maar van de tweede generatie is hier nooit wat vernomen. Een derde editie lijkt er helemaal niet meer in te zitten.

De G Pro 3 zou wel in ontwikkeling zijn geweest, maar onlangs is door het nieuwe hoofd van de mobiele afdeling besloten om dit project te staken. Juno Cho, de nieuwe leider, verving Jong-Seok Park vanwege gezondheidsproblemen. Cho wil dat LG zich meer richt op de ontwikkeling van de G4, het nieuwe topmodel dat volgend jaar verwacht wordt.

Het schrappen van de G Pro-serie is wellicht minder verrassend dan het lijkt: de LG G3 (review) is uitgerust met een scherm van 5,5 inch en komt daarmee erg dicht in de buurt van het eens zo grote scherm van de toestellen uit de G Pro-serie. De noodzaak voor deze G Pro-productlijn lijkt geëlimineerd door het groeien van de normale G-modellen.

Verwacht werd dat LG de eigen NUCLUN-chipset in de G Pro 3 zou gaan gebruiken. Wat het lot van deze chipset nu zal zijn, is onduidelijk.