Het geruchtencircuit meldt vanuit verschillende hoeken dat we nog lang kunnen wachten op Microsoft’s eerste vlaggenschip voor de Lumia-reeks. De softwaregigant zou van plan zijn om pas in september een opvolger van de Nokia Lumia 930 uit de doeken te doen.

Er worden in een moordend tempo nieuwe Lumia-toestellen geïntroduceerd, zoals recentelijk de Lumia 535, Lumia 735 (review) en Lumia 830. Voor een echt topmodel zullen we echter nog even geduldig moeten wachten, want verschillende bronnen melden dat Microsoft daar pas in september mee zal komen.

Microsoft zal tijdens het Mobile World Congress in maart wel een presentatie houden, maar daar zullen enkel goedkope modellen zoals de Lumia 435 en een opvolger van de Lumia 625 getoond worden. Een uitgelekte opvolger van de Lumia 1020, die eventueel ook als vlaggenschip gezien zou kunnen worden, zou terug naar de tekentafel zijn gegaan en pas later een opvolger krijgen.

Daarmee lijken de Lumia 930 en Lumia 1520 uit respectievelijk april 2014 en november 2013 voor lange tijd de dienst uit te maken in het dure segment van de Windows Phones. Microsoft heeft officieel niets van de beweringen bevestigd en wellicht valt het dus allemaal wel mee.