Bij het presenteren van de financiële cijfers deed Patrick Pichette, de financieel directeur van Google, een bijzondere uitspraak. Hij stelde dat het bedrijf een pauze heeft ingelast voor het Google Glass project.

Deze uitspraak is zeer opmerkelijk omdat het bedrijf eerder deze maand iets ander bekendmaakte. Het bedrijf liet toen weten dat Google Glass niet langer deel uit maakt van de Google X-divisie, maar nu is ondergebracht bij de Nest-divisie. Hiermee zou een eind zijn gekomen aan de testfase en prototypes, zodat er een echt productiemodel kan worden gemaakt.

De financieel directeur van Google, Pichette, laat tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers weten dat wanneer een team bepaalde obstakels niet kan oplossen maar het project wel veelbelovend is, het beter is om even een pauze te nemen. Daarmee zegt hij eigenlijk dat Google Glass voorlopig even in de ijskast staat tot er iemand met een nieuwe strategie komt waarmee de obstakels wel kunnen worden weggenomen.

Aan de andere kant bestaat de kans dat het project nu in de ijskast staat en daar niet meer uit gaat komen. Mogelijk is dit het einde van Google Glass.