1 min

Google heeft bekendgemaakt dat het inmiddels 25 miljoen Chromecasts heeft verkocht. Daarmee is het een van de snelst verkopende audio/video-gadgets op de markt. Niemand had verwacht dat deze streamingdongle zo succesvol zou worden, maar de prijs/kwaliteit verhouding is dan ook wel erg goed.

Google heeft inmiddels twee versies op de markt gebracht van de Chromecast, een Chromecast voor je televisie waarmee je video kan streamen naar elk beeldscherm met een HDMI-poort, en een Chromecast Audio waarmee je verouderde speakers en audioapparatuur kan voorzien van draadloze connectiviteit en op afstand muziek kan afspelen.

De Chromecast wordt inmiddels al zo’n drie jaar verkocht, de Chromecast Audio is pas sinds vorig jaar te koop. Google heeft er inmiddels voor gekozen om de producten onder de naam Google Cast te gaan promoten, waarbij het Google Cast-protocol ook in meer producten beschikbaar komt zoals in Android TV. In de Verenigde Staten zijn inmiddels de eerste televisies op de markt met ondersteuning voor Google Cast.