Het Kickstarter-project Matchstick is uitgesteld tot augustus vanwege een hardware-upgrade. Eigenlijk zou de Matchstick deze maand verschijnen maar de processor van de stick moet worden vervangen door een model dat wel ondersteuning biedt voor Digital Rights Management (DRM). Zonder DRM willen grote videodiensten als HBO en Netflix niet meewerken aan het beschikbaar maken van hun content via deze stick.

De bedoeling was dat de Matchstick deze maand beschikbaar zou komen en de concurrentie aan zou gaan met de Chromecast-dongle van Google. De Matchstick is een samenwerking met Mozilla en zou gebruik gaan maken van Firefox OS in plaats van Android. De samenwerking is nog steeds een feit maar de lancering van de stick is met een half jaar uitgesteld. De stick zou gebruik gaan maken van de Rockchip RK3066-chip, maar deze chip ondersteund geen DRM en dat bleek een probleem te zijn.

Veel videodiensten betalen enorm veel geld voor de rechten van bepaalde films en series en moeten daarbij ook trachten om illegale kopieën zoveel mogelijk tegen te gaan. Om die reden gebruiken al deze filmdiensten DRM en weigeren ze hun content beschikbaar te maken op hardware dat daar geen ondersteuning voor biedt. Voor Matchstick zou dit betekenen dat ze de dongle wel op de markt kunnen brengen maar dat partijen als HBO en Netflix nooit beschikbaar komen, wat ongetwijfeld veel klachten van gebruikers zal opleveren.

Nu kiest Matchstick ervoor om de processor te vervangen door een sneller quadcore-model met ondersteuning voor DRM. Het duurt echter even voordat de dongle is aangepast en de nieuwe stick in productie kan gaan en verkocht kan worden.