Volgens bronnen rond de Amerikaanse fabrikant Apple zal het bedrijf op 24 februari op een kleinschalig evenement organiseren om de nieuwe Macbook Airs te presenteren. De Macbook Air-modellen krijgen een kleine upgrade met een 5e generatie Intel Core processor. De langverwachte introductie van de Macbook Air 12 met retina-scherm zal niet plaatsvinden op de 24 februari.

Apple gaat naar verluidt op 24 februari de nieuwe Macbook Air-modellen presenteren. Daarbij zou Apple gekozen hebben voor een Intel Core i5-5250U-processor met een kloksnelheid van 1,8 of 2,2 GHz, daarnaast komt er nog een snellere variant met een Intel Core i7-processor, waarschijnlijk met een kloksnelheid van 2 GHz.

Hoewel Apple naar verluidt de nieuwe Macbook Air-modellen van 11 en 13 inch gaat introduceren moeten we nog geduld hebben op het nieuwe 12 inch model met retina-scherm. Apple zou de Macbook Air 12 inch met retina-scherm en nieuw ontwerp nog wel dit kwartaal willen presenteren, maar op een later evenement. Mogelijk wordt dat dan gecombineerd met de Apple Watch of de nieuwe configuraties van de Macbook Pro-modellen.

Vorig jaar gaf Apple de Macbook Air-modellen ook een upgrade, toen werd er echter ook een prijsverlaging van 100 dollar per model doorgevoerd. Dat resulteerde in een flinke stijging van het aantal verkopen, de afgelopen serie is de beste line-up van Mac-computers ooit. Dat kan Apple doen beslissen om de prijs zo te houden, maar het zou ook kunnen betekenen dat het de prijs opnieuw zal verlagen omdat de winst toeneemt als het bedrijf veel meer modellen verkoopt.