1 min

LG heeft een virtual reailty bril ontwikkelt van plastic waar de LG G3 eenvoudig kan worden in geklikt. Vanaf deze maand zal bij alle nieuwe LG G3-toestellen de bril gratis worden meegeleverd. Dit maakt LG internationaal bekend, we hebben helaas nog geen bevestiging van LG Benelux of dat hier ook het geval zal zijn.

LG heeft vandaag de VR for G3 aangekondigd als gebundeld product bij de LG G3-smartphone. De bril is gebaseerd op het ontwerp van de Google Cardboard. Dit was een virtual reality bril gemaakt van karton, waar iedereen zijn eigen smartphone in kon schuiven.

De VR for G3 gaat een stukje verder want deze is gemaakt van plastic en is ook geoptimaliseerd voor de LG G3. Er is ook een speciale ring toegevoegd zodat je de LG G3 kan bedienen zonder het scherm aan te raken. Hiervoor gebruikt de LG G3 zijn gyroscoop.

Voor de virtual reailty applicaties verwijst LG op dit moment nog door naar de Google Cardboard-omgeving. Of dat in de toekomst nog veranderd is onduidelijk. Gebruikers die al beschikken over een LG G3 zullen zich wellicht afvragen of zij de bril nog kunnen aanschaffen, daarover is helaas nog niets bekend maar dat ligt wel voor de hand. Ook moeten we nog even afwachten of de LG de VR for G3 ook in Nederland en België gaat voeren.

Lees de review van de LG G3.