Vandaag is bekendgemaakt dat Google de eerste mensen heeft voorzien van een testplatform voor Project Ara. Dankzij deze testmogelijkheid kan de ontwikkeling van de modules echt worden begonnen.

Met het testplatform kunnen fabrikanten aan de slag met Project Ara, om zelf bijvoorbeeld camera’s, accu’s en andere modules te ontwikkelen. Het idee van Project Ara is dat de onderdelen te verwisselen zijn waardoor de telefoon minder snel aan vervanging toe is. De basis van Project Ara moet ongeveer 50 dollar kosten.

Elke Project Ara-smartphone is op de achterzijde voorzien van een aantal vlakken waarop een module kan worden bevestigd. Wil je een lange accuduur, dan plaats je een extra grote accu. Wens je juist goede foto’s te maken, dan kan je kiezen voor een extra goede cameramodule. Natuurlijk valt er ook te combineren. Afhankelijk van de grootte van het toestel kan je een variatie aan modules bevestigen. Het chassis komt in drie formaten.

De partij die de beste module ontwikkelt kan op een bonus van 100.000 dollar van Google rekenen. Geïnteresseerden kunnen tot 17 juli een voorstel indienen via de website van Project Ara.